Zoek
Sluit dit zoekvak.
Google-Beoordeling
4.3
Gebaseerd op 4 recensies
js_loader

Passiefhuis

Mooi die duurzaamheidseisen uit het Bouwbesluit, maar kan het nog wat duurzamer? Jazeker kan dat. Een BENG-huis mag nog 55kW/m²/jaar gebruiken.

Dat kan veel zuiniger en vaak is dat nog comfortabeler ook.
Een Passiefhuis wordt anders ontworpen en meer ingepast in zijn omgeving, zodat het optimaal gebruik kan maken van de zon. De zon is immers onze grootste warmtebron en bovendien gratis. Door meer aandacht aan het ontwerp EN de uitvoering te besteden, is het mogelijk om een Passiefhuis te realiseren. Om het predikaat “Passiefhuis” te krijgen, mag je niet meer dan 15 kW/m²/jaar gebruiken, een forse besparing.

 

En het mooie is, je hoeft hiervoor niet in te leveren op kwaliteit, sterker nog, Passiefhuizen zijn prettiger dan BENG-huizen. Ook in bestaande huizen kunnen we vaak ver komen om te renoveren naar Passiefhuis.

Niet alles is mogelijk, omdat het huis er al staat. Dan hebben we nog de optie om naar Enerphit te gaan. Dat is een standaard speciaal voor bestaande bouw. Hiermee wordt je huis zeer energie-zuinig, binnen haalbare normen.

Mocht je voor één van beide opties willen gaan. We pakken het compleet aan, inclusief certificering. Hiermee heb je de zekerheid dat het ontwerp klopt, de uitvoering klopt en dat je na oplevering echt energiezuinig bent.

QV10-meting

Met een blowerdoortest zetten we het pand op onderdruk, waarmee we tochtproblemen op kunnen sporen. Dat kunnen we doen met kleine ruimten, denk aan een labaratorium of studio. We kunnen ook grote gebouwen testen. We beschikken over een flink arsenaal aan apparatuur om (hele) grote gebouwen te testen.

De slimste en meest voordelige oplossing kiezen

Hoe kom je er nu achter of de gekozen details de juiste zijn en of de afdichting correct is uitgevoerd? Daar kom je alleen achter als je test op luchtlekkage, zodat je deze verhelpen kunt, vóórdat de definitieve afwerking als aftimmering en schilderwerk plaatsvinden. Nu kun je er immers nog goed bij als er sprake is van luchtlekkage.

Ultrasoon test de luchtdichtheid van de details in deze fase van de bouw. Per onderdeel en op locatie of in de fabriek.