Zoek
Sluit dit zoekvak.
Google-Beoordeling
4.3
Gebaseerd op 4 recensies
js_loader

Verduurzamen

Je wilt je bestaande woning/ gebouw verduurzamen en je energierekening omlaag brengen, maar waar moet je beginnen?

Je kunt de thermische schil van je gebouw vergelijken met een jas. Is het een dun zomerjasje of een dikke winterjas? Een dikke jas is fijn, als de gaten erin zitten, maakt dat niet zoveel uit. Koud krijg je het toch. Tenzij je flink stookt en je daarmee een forse energierekening hebt. Maar daar wil je nou juist vanaf. En waar zitten die gaten?

Afhankelijk van je gebouw zou je zelf kunnen beginnen met het aanbrengen van tochtstrippen bij ramen en deuren, het afstellen van draaiende delen in kozijnen en het dichtkitten van naden en kieren. Naden en kieren kan je relatief eenvoudig opsporen door de afzuigkap (geen recirculatiekap) aan te zetten en ramen, roosters en deuren te sluiten. Bij aansluitingen van verschillende bouwmaterialen kan je dan vaak al tocht voelen.

Thermische scan dakraam

Thermische scan

Wil je het wat serieuzer aanpakken, dan kunnen wij een thermische scan van je gebouw maken. Afhankelijk van het jaargetijde kunnen we met apparatuur windkracht 4 tot 5 simuleren en met een thermische camera de luchtlekken inzichtelijk maken. Hiervoor hebben we wel een graad of 10 temperatuurverschil nodig tussen binnen en buiten. Een alternatief wat we in kunnen zetten is beproevingen met rook. (onschadelijk en biologisch afbreekbaar).

Naar aanleiding van dit onderzoek, kunnen we een rapportage maken, waarin staat aangegeven waar de problemen zitten en hoe je ze op kunt lossen. Hierin geven we oplossingsrichtingen, waarmee een aannemer aan de slag kan. We kunnen deze thermische scan uitvoeren voor woning- en utiliteitsbouw.

Maatwerkadvies en subsidie

Op bovenstaande manier kun je je energierekening verlagen. Wij kunnen ook advies geven hoe je woning te verduurzamen en daarbij een hoger energielabel te verkrijgen. We voeren een scan uit om de huidige stand van zaken scherp te krijgen. De gegevens voeren we in in onze gecertificeerde software. Hier komt uit wat de huidige status van het gebouw is. Op basis van aanpassingen die mogelijk uitgevoerd kunnen worden, kunnen we een verduurzamingsplan maken. Dit heet een maatwerkadvies.

Na afloop kunnen we ook een energielabel verstrekken wat dan 10 jaar geldig is en wat weleens nodig is voor subsidie-aanvragen. Bij verduurzaming zijn namelijk doorgaans diverse subsidies beschikbaar. Onze ervaring leert dat het zinnig is om dit vooraf kritisch te bekijken. Wij kunnen assisteren bij het aanvragen van subsidies.