Zoek
Sluit dit zoekvak.
Google-Beoordeling
4.3
Gebaseerd op 4 recensies
js_loader

Warmtebeeldcamera: legt problemen rond tocht en vocht, warmte en kou in je gebouw of woning bloot zonder hak- en breekwerk

Stel, je zit achter je bureau of werktafel en voelt een koude vlaag in je nek. Of in de hoek van het plafond vormt zich een donkere plek. En jij vraagt je af, wat er aan de hand is. Zo zijn er veel situaties, waarbij een warmtebeeldcamera uitkomst biedt om comfortproblemen op te sporen. Denk aan kou, vocht- en schimmelplekken op muren en plafonds en energieverlies door isolatieproblemen. Aan te warme punten in de elektra-installatie en warme plekken of koude punten in je PV-installatie, wat wijst op overbelasting of een loszittende zekering. En aan radiatoren die slechts gedeeltelijk warm worden en een lekkage die lastig op te sporen is.

Hoe vervelend is het als je problemen met kou, warmte, vocht en tocht hebt? Naast verlies van comfort en energie tasten oxidatie en rotting je installaties en onderdelen van je gebouw of woning aan. En dat kost geld.

Je voorkomt dat door ons in te schakelen voor een inspectie met onze warmtebeeldcamera.

Vastleggen waar het probleem zit met de infraroodcamera

Dit zijn slechts een paar situaties, waarbij de warmtebeeldcamera inzicht geeft over de achterliggende oorzaak. Weet je de oorzaak, dan kun je die oplossen.

Door met een warmtebeeldcamera (ook wel infraroodcamera) thermisch en eventueel optisch onderzoek te doen, krijg je inzicht in de onderliggende situatie, zonder dingen los te halen of open te breken. Daarnaast worden de beelden vastgelegd (infraroodfoto’s). Deze dienen als bewijsvoering: je weet waar het probleem zit. Zo kun jij tijdig maatregelen nemen om het achterliggende probleem op te lossen.
Je productieproces kan gewoon doorgaan en hak- en breekwerk zijn onnodig.

Je gebouw luchtdicht en lekkagevrij met infraroodfotografie en de QV10-meting

In combinatie met een QV10-meting (blowerdoortest) sporen we gemakkelijk luchtlekkages op, zeker als de temperatuur tussen binnen en buiten meer als 10 graden verschilt. Door het gebouw op onderdruk te zetten, treedt de meestal koudere buitenlucht binnen. En die lekkage legt de warmtebeeldcamera weer vast.

Infraroodfoto’s maken via drone-inspectie

Met onze drone bereiken we ook de hoge en moeilijk bereikbare plekken voor het maken van infraroodfoto’s. De warmtebeeldcamera maakt haarscherpe foto’s. Het is bovenal een veilige manier om je gebouw of woning te controleren op vocht, tocht, warmte- en koudeproblemen.

Inzicht geeft de weg naar de oplossing

Het resultaat van het onderzoek met de warmtebeeldcamera is een helder beeld van hoe de situatie is. De beelden leggen wij inzichtelijk vast in een heldere rapportage. Indien nodig kun jij hiermee nadere werkzaamheden inplannen om ernstige problemen te voorkomen, het comfort te verhogen en de energierekening te verlagen.

Omdat wij thuis zijn in alles wat te maken heeft met de duurzaamheid van een gebouw en woning, kunnen wij hierin adviseren.

Zie jij problemen in je pand of woning, die wellicht te maken hebben met een van deze problemen?