Zoek
Sluit dit zoekvak.
Google-Beoordeling
4.3
Gebaseerd op 4 recensies
js_loader
Nieuwbouw duurzaamheid

Van BENG-berekening naar energielabel

Bij het initiatief om een nieuw bedrijfspand of nieuwbouwwoningen/ appartementen te ontwikkelen komt veel kijken. Zeker nu duurzaamheid bij nieuwbouw hoog in het vaandel staat. Welke architect kies je en hoe ziet het ontwerp eruit? Wie is verantwoordelijk voor de constructie en welk bouwsysteem kies je? Welke aannemer bouwt het gebouw of de nieuwbouwwoning? En tegenwoordig komt daar de BENG-regelgeving, oftewel het voorlopige energielabel, bij. Wie maakt de BENG-berekening op basis van het Bouwbesluit en wie controleert deze in de uitvoeringsfase?

De thermische schil van het te bouwen pand of huis moet tenslotte wel aan alle BENG-eisen (Bijna EnergieNeutraal Gebouw) in het Bouwbesluit voldoen. De isolatie- en energiebesparende maatregelen worden immers gekozen om de vereiste RC-waardes (isolatiewaardes duurzaamheidseisen) te halen. Denk aan het juiste HR-glas, de best passende warmtepomp en zonnepanelen en afdichting van de kozijnen. En uiteindelijk rolt daar een officieel en geldig energielabel uit. Daarnaast wil jij of je klant er ook letterlijk warmpjes bij zitten.

BENG berekenen tot en met energielabel onder één dak

BENG berekenen tot en met energielabel onder één dak

Het liefst heb je alles ondergebracht onder één dak als het gaat om duurzaamheid van je bouwproject. Van de berekening van de BENG-waardes tot en met het definitieve energielabel van je gebouw of woning. Iemand die verantwoordelijk is hiervoor en de ontwikkeling van het project van A tot Z kent. Die weet welke keuzes waarom gemaakt zijn en de samenhang tussen de verschillende onderdelen bewaakt.

Iemand die bovendien ervaring en kennis heeft van de bouw en de bouwplaats en op de hoogte is van alle isolatiematerialen en kosten, zodat jij het meest duurzame en (kosten)efficiënte ontwerp ten uitvoer brengt. Die daarnaast in staat is om in de uitvoering de controles te doen van de in het Bouwbesluit opgenomen BENG-waardes. En op basis daarvan een geldig energielabel afgeeft voor je bedrijfspand of nieuwbouwwoning.

En dat is precies wat wij doen.

Omdat wij alles vanaf de BENG-berekening tot en met het geldige energielabel regelen, loop jij niet langer tegen afstemproblemen aan en heb je nergens omkijken naar. Je weet bovendien tot in detail of je aan de BENG-eisen van het Bouwbesluit voldoet. En waar eventuele verbeterpunten zitten. Hierin kunnen wij adviseren. Daardoor weet jij zeker dat jij een duurzaam gebouw of huis bouwt.

Appartementen BENG berekening energielabel

Hoe gaan we van BENG naar geldig energielabel?

Voor de omgevingsvergunning ontvang je een BENG-berekening van het gehele gebouw of huis en eventuele afzonderlijke delen. Dit genereert een voorlopig energielabel. In de uitvoering controleren we de toegepaste isolatiemethodieken en -materialen en waar nodig passen we het voorlopige energielabel aan. Hiermee heb jij direct controle op eventuele afwijkingen, die invloed hebben op het energielabel van je gebouw of woning.

We kunnen advies geven of een praktijktest uitvoeren met ultrasoon om bijvoorbeeld luchtdichtheid te testen van een mock-up of afzonderlijk onderdeel, op de bouwplaats of in de fabriek. Hierbij gaan wij altijd uit van de best passende en meest voordelige isolatieoplossing. Dit bespaart faalkosten en onnodig hoge uitgaven op energiebesparende maatregelen. En kopzorgen.

Kort voor oplevering voeren we de blowerdoortest (QV10-meting) uit en controleren we de laatste punten, zodat jij tijdig een geldig energielabel ontvangt. We gebruiken hier gecertificeerde software voor, zodat het definitieve energielabel aan alle eisen voldoet.

Op deze manier ben jij als projectontwikkelaar, aannemer of opdrachtgever vanaf initiatief tot en met energielabel verzekerd van de juiste uitvoering en toepassing van materialen. Het bewijs ervan en sluitstuk is het officiële energielabel voor het bedrijfspand of de woning. En in de duurzaamheid van energiezuinige nieuwbouw.

Hoe bereik je ons?

Wil jij het gemak van alles onder één dak, van BENG-waardes berekenen tot en met het geldig energielabel op je nieuwbouw? Op kosten en in tijd besparen? Neem dan contact met ons op.