Search
Close this search box.
Google-Beoordeling
4.3
Gebaseerd op 4 recensies
js_loader

Ultrasoon, luchtdichtheid testen van je gebouw op detailniveau

In de ruwbouwsituatie ben je bezig om het project, waar je met ziel en zaligheid aan werkt, goed te bouwen. Je wilt zeker zijn dat de gekozen details voldoen aan de luchtdichtheidseisen van de gestelde BENG-berekening. Deze moeten met elkaar overeenkomen, ze moeten mooi worden en ze moeten luchtdicht zijn.

Hoe kom je er nu achter of de gekozen details de juiste zijn en of de afdichting correct is uitgevoerd? Daar kom je alleen achter als je test op luchtlekkage, zodat je deze verhelpen kunt, vóórdat de definitieve afwerking als aftimmering en schilderwerk plaatsvinden. Nu kun je er immers nog goed bij als er sprake is van luchtlekkage.

Ultrasoon test de luchtdichtheid van de details in deze fase van de bouw. Per onderdeel en op locatie of in de fabriek.

Ultrasoon helpt voorkomen

Je wilt weten of het detail voldoet aan de gestelde luchtdichtheidseisen, voordat je verder gaat. Ongeacht of het gaat om de ruwbouw of een deelproduct dat in de fabriek gemaakt wordt. Hoe vervelend is het als je het project afrondt en blijkt, dat de gekozen detaillering of uitvoering niet voldoet aan de eisen en je in de afwerkingsfase de luchtdichting opnieuw moet doen?

Om dit probleem te voorkomen, test je in de ruwbouwfase de luchtdichtheid van het gekozen detail en uitvoering daarvan met ultrasoon. Door een ultrasoon geluidsbron te plaatsen aan de buitenzijde van het product meten we aan de andere zijde wat de speciale apparatuur ‘hoort.’ Zo kom jij te weten of je de juiste keuze gemaakt hebt en of die juist is uitgevoerd.

Ultrasoon

De slimste en meest voordelige oplossing kiezen

Door op deze manier met je product om te gaan en gedetailleerde metingen te doen met ultrasoon, vergroot je de kans dat de eindkeuring (de blowerdoortest) positief verloopt. Je hebt immers getoetst dat de gekozen uitvoeringswijze voldoet aan de gevraagde eisen. Jij kunt met een gerust hart verder bouwen. De afdichtingen zijn gemaakt volgens de getoetste werkwijze en daarmee voldoet het gehele project aan de gestelde luchtdichtheidseisen.

En omdat luchtdichtheidseisen onderdeel vormen van de BENG-eisen in het Bouwbesluit en het uiteindelijke energielabel en wij deze ook uitvoeren, heb je alles onder één dak. Bij ons kun je daarom voor alles terecht wat betreft thermische controle en advies over duurzame oplossingen tot en met het verkrijgen van het energielabel.
Hoeveel rust geeft dat?